Jan-Mars 2010


   
Resumé av årets första månader...

Tja, var skall jag börja? Efter en titt på tidigare inlägg så kan jag ju tala om att vi fick möblera om i nya stalldelen ganska så omgående. Amanda och Prinsen drog inte jämt när de stod bredvid varandra, så Trulsa och Amanda fick byta plats. Trulsa satte Prinsen på plats med en gång, så nu busar han bara ibland.

Frida har varit SÅ flitig hela vintern. Hon har skött sina tre boxar så gott som varje dag, och jag har mockat i den gamla delen. Det går så smidigt när man hjälps åt. Hon fick ju en egen skottkärra och grep i julklapp :)

Hästarna har haft semester under LÅÅÅNG tid. Ridbanan har ju varit fylld av en halvmeter snö och Sessan ger jag mig inte ut på när det är hala vägar, så de har stått allihop, utom enstaka turer med Amanda och Prinsen (och Trulsa faktiskt).

När det var som värst med all snö så fick vi (Tommy) skotta alla taken, vi var rädda att allt skulle braka sönder annars. Nya stalldelen och garaget gick ju an, men på stora stallbyggnaden var det lite läskigt för honom. Men det gick bra i alla fall.


Lägger in några bilder från hur det såg ut här när det var som värst!!


Våra stackars bilar blev helt översnöade...


Gissa om det var knöligt att ta sig in i stallet med vattendunkar och sånt!
Fast Frida och jag hade jättekul och åkte kana nerför denna snöhög
 (men fy vad öm i röven man blev...)


Snacka om trång gårdsplan!!!!
 


Innanför den bruna dörren ligger vårt hö och halmen.
Gissa om det var jobbigt att lasta in det! Nä, det var inget roligt alls:(
Men det blev ju en vinter att minnas i alla fall.Vi har haft fruset vatten i stallet hela vintern (BLÄ FÖR TUNGA VATTENDUNKAR) och i slutet av "istiden" så kom pappa hit och installerade en värmekabel i ledningen. Skönt! Kranen frös ju ändå, men den tinade snabbt upp med hjälp av en värmepistol en liten stund.

Det har blivit så smidigt med hästarna nu, morgonsysslorna går som en dans, och jag kan utfodra dem och släppa ut dem på 10-15 minuter. Allt har blivit så mycket lättare nu efter tillbyggnaden! Älskar den! Just nu är det ju förstås rörigt som bara den, men det är snart dags för den stora vårröjningen, då skall det bli fint igen. Det är ju lite småpyssel kvar att göra på stallet i sommar, fönsterfoder och måla boxarna etc. Ska bli kul. Plåttaket ska på också, vi har ju bara haft papp och presenning hela vintern. Sen ska vi ju försöka sätta en dörr mellan nya delen och höförrådet, hoppas det gå, det kommer att underlätta mycket.

Nu är alla hästarna ridna igen efter uppehållet. Amanda och Frida har ridit ut ett antal ggr, med mig på släp (Amanda har varit ganska pigg, så jag har haft grimskaft på henne och gått med) och häromdagen så blev paddocken äntligen ridbar så jag kunde rida lite på lille Prinsen. Han var så snäll och trevlig och fortfarande lika lydig som han var i höstas. Jag tycker han har mognat lite i kroppen under vintern, så nu skall han igång på allvar så får vi se vad det blir av det.

Sessan var jag ju lite spänd på att rida igen. Men hon var ganska cool faktiskt och hittade inte på nåt bus. Men det krävs ju inte mycket mer än lite prassel så blir hon på helspänn och skakar i hela kroppen, så vi stannar nog i paddocken tills vi är igång ordentligt, jag vill inte ha någon racertur i skogen med henne än... För gammal för det (har ju fyllt 40 nu...). Just nu ser hon förfärlig ut, omusklad och raggig i pälsen, men hon tar sig nog så snart hon fällt all vinterpäls.

Frida och Amanda verkar hitta varandra igen, jag tror de kommer att få en kanonsommar ihop. Jag ser fram emot massor av ridning tillsammans med dem. Åh så kul det ska bli!

Frida längtar ju också efter att börja köra cross igen, så vi får väl se hur det går att pussla ihop alla intressen. Jag har ju börjat jobba 75% nu, och det märkt att det blir mindre tid över, men vi skall nog hinna med. Charlie har ju köpt en ny cross också, så han vill säkert träna en hel del framöver.

Nå, det var väl ungefär allt jag hade att berätta...

               


                           

Tillbaka                                               Till sidans topp