Juni-Aug 2009


Bilder från semestern;

Lördag den 8/8. Nu har jag äntligen lagt in bilderna från semestern. Håll till godo:)

Jag lägger in dem texten  nedan där de passar in:)
Peka på bilden så får du bildtext också!

Semesterrapport från oss!

Tisdag 21/7. För första gången på typ 10 år har familjen Lindström/ Karlsson varit på semester! Jag är väl den som har velat mest, och varit övertygad om att alla katastrofer som kan hända kommer att hända om jag lämnar bygget en vecka, men efter påtryckningar från familjen och med mina föräldrar som erbjöd sig att passa huset med hundar/ katter och fisk medan Tommys föräldrar har tagit hand om hästarna så fick jag ge med mig och vi åkte faktiskt på semester!!! WOW!


Här kommer vår reseberättelse
DAG 1, Söndag. Vi åkte på söndagen. Tog det lite lugnt på dagen (vi är ju som vi är, slängde ner lite kläder i varsin väska och vips var det färdigpackat, noggrann planering är väl inte riktigt vår grej). Mamma och pappa kom framåt eftermiddagen och fick noggranna instruktioner av mig. Käkade lite middag med dem, och vid 17-tiden var vi klara för avfärd. Hade fått låna svärföräldrarnas husvagn, första husvagnsresan "ever" för oss, spännande! Det började ju bra. Vi tyckte det mullrade lite om vårt avgasrör när vi startade bilen, men bestämde oss för att ignorera det. Sedan är vår bil väldigt låg, så när vi skulle ut från uppfarten så skrapade stödhjulet på husvagnen i marken med buller och bång, så vi fick pyssla lite och backa fram och tillbaka innan vi kunde glida iväg.

Strax efter Markaryd tyckte vi att det lät mer och mer om avgasröret och då kändes det lite... tungt:) Nå, vi puttrade vidare i sakta mak och ungarna var glada och vi förväntansfulla. I höjd med Vättern är det ju en väldig stigning på vägen, och då blev det tungt för bilen, och rätt som det var mullrade det rejält om avgasröret. Hoppsan. Äsch, vi körde vidare. Stannade och köpte lite färdkost nånstans och kollade om vi kunde se var det var trasigt, men vi såg inget. Körde vidare i alla fall och kom på att det fanns Biltema i Linköping, så vi siktade ditåt:)

Kom fram till Linköping framåt kvällen. Vräkte i oss kvällsmat på Mac Donalds där och rekade var Biltema låg, sen körde vi till en camping i närheten. Kom dit 5 minuter innan receptionen stängde och fick i alla fall en plats där för natten. En fin camping som var billig, och det fick ju sin förklaring efter en stund då första tåget dundrade förbi. Typ var 30:onde minut kom tågen! Det blev inte mycket sömn den natten, jag tror jag kollade klockan halv 5 sista gången innan jag somnade!

DAG 2, Måndag. Dagen därpå åkte Tommy till Biltema redan klockan 8 på morgonen, sen packade vi ihop och åkte mot Kolmården. Anlände precis då de öppnade klockan 10. Körde först Safarirundan med bilen (lite pinsamt som den lät, men djuren blev inte rädda i alla fall).

Sen gick vi inne på Kolmården hela dagen och avslutade med terrariet innan vi lämnade bygget. Ungarna
hade kul och vi höll sams hela dagen, herregud var många familjer vi såg där det grälades och bråkKärlekskranka giraffer. De var så fina -och stora!
ades!

              Halva familjen äter lunch på Kolmården.

                  Andra hälften av familjen åt också, men vi satt i skuggan så vi syns knappt:)

Sedan körde vi småvägar upp mot Malmköping och kom dit rätt sent (21.00?). Där bor min gamla barndomsvän Pernilla med sin härliga familj. Så roligt att träffa dem! De bjöd på mat fastän vi var så sena, sedan hjälpte snälla Fredrik Tommy att byta avgasröret på bilen, det visade sig att det gamla var helt av!!!

DAG 3, Tisdag. Gick upp hyfsat tidigt och åt frukost. Pernilla och de andra jobbade ju, så vi fick husera fritt i deras hus. Kom iväg på förmiddagen, hade fått löfte om att ha husvagnen stående hos dem, så vi slapp släpa med den hela vägen.


Husvagnen fick stå hos Pernilla & Co. Där hade vi det mysigt.

Körde den oändligt lååååånga vägen till Storvik där min morfar bor. Honom har vi aldrig hälsat på förut, så det kändes som om det var dags... Var hos honom några timmar under eftermiddagen (ungarna tyckte väl inte det var så himla kul precis). Till slut körde vi vidare mot Stockholm. Stannade vid Dragon Gate (ganska imponerande!) och åt en underbar buffé där, mums vad gott, jätteräkor och bläckfisk blev favoriten!

      
Tommy blev bankad i huvudet av en arg staty  Frida poserar i trappen.

       Linslöss:)  Det var en imponerande anläggning tycker jag. Och god mat.

                                              Syskon på vift

Anlände sedan till Dalarö framåt kvällen, där en gäststuga till oss stod klar och vi fick blåbärspaj med glass av härliga Helene och Hasse. Ungarna hade ju spring i benen, så de badade i det iskalla vattnet på kvällen och vi satt och pratade till rätt sent (stackars Helene som skulle jobba dagen därpå!) .

DAG 4, Onsdag. Kom upp ganska tidigt och gjorde oss redo för en tur ner på stan. Körde bilen till Haninge där vi kunde parkera vid Helenes jobb, sen tog vi tåget in till stan. Smidigt! Gick i affärer och kollade på folk och solen sken och det var skitvarmt! Åt lunch nere i Hötorgshallen och strosade runt i Gamla Stan. Mysigt och jobbigt.

                                       Här börjar vi bli lite trötta på stan.

Till slut blev vi ganska trötta på det, så vi tog tåget tillbaka till Haninge centrum och höll på att inte komma av på rätt ställe! Stationen heter ju Handen, och vi trodde det hette Haninge, men som tur var kände jag igen badplatsen som man kan se från perrongen, så i sista stund hann vi kasta oss av tåget! Typiskt bönder:)

Tog bilen hem till min andra barndomskompis Anna (syster till Pernilla i Malmköping) och hennes familj i Älvsjö. Kul att träffa dem, det är flera år sedan sist. Anna och jag var ju bästisar när vi var små och har upplevt en massa kul ihop och det är kul att se att hon är sig lik. Saknar henne! Vi blev bjudna på middag där (grillat) och ungarna hade vattenkrig. Livat värre! Sedan körde vi "hem" till Dalarö igen och tillbringade de sista timmarna för dagen med Hasse och Helene.

DAG 5, Torsdag. Kom iväg hyfsat på morgonen och tog en heldag på Dalarö. Gick till Schweizerbadet där ungarna och Tommy badade (det var ganska blåsigt där, hutter...). Sedan vandrade vi in till Dalarö och tittade på de små härliga gatorna och gränderna och havet och allt det där. Åt varsin våffla i våffelstugan (jag tog med hjortronsylt, mums!) och sedan gick vi tillbaka hem till Hasse och Helene. Körde sedan, tillsammans med Hasse, till stallet där de har sina hästar! Roligt att se Rulle och Yada igen!

Charlie och Frida red i ridhuset där. Charlie tyckte Rulle var otroligt lugn och snäll (han är ju fullblod precis som Sessan, men inte särskilt lik henne, vare sig utseendemässigt eller till sättet) men Frida blev lite sur, för hon har ju längtat efter Yada sedan förra året då vi var där och red, men nu tyckte hon att Yada var så slö och lat. Då kanske hon uppskattar Prinsen mer nu, han är ju ganska framåt i alla fall:)
Jag tog också en liten tur, både på Yada och Rulle, fast jag red i shorts och Foppatofflor, så det var ingen fager syn kan jag tro. Men kul var det!

                                 Charlie red på Helenes Rulle.Han tyckte Rulle var väldigt snäll och lydig.
         Och jag ville också provrida, i shorts och foppatofflor. Snyggt:)  Men Rulle är en toppenhäst, han har förändrat sig mycket sedan jag red honom sist.

                           Och "gubbarna" satt och övervakade så att allt gick rätt till...

                           Charlie hintade att han tyckte Rulle var mycket trevligare och lättare att rida än vad Sessan är, va?? Kan det vara möjligt??

            Frida fick äntligen rida på Yada igen.  Och jag också. Jag tycker Yada är jättetrevlig!

           Frida och Helene red ut en liten sväng efteråt.Varmt! Charlie och Rulle blev goa vänner direkt

När vi var klara med hästarna så åkte vi tillbaka hem till Helene och Hasse och åt en brakmiddag med rökta laxfenor till förrätt och sedan en god fiskrätt som Helene lagade (Helene! Vi glömde ju receptet!). Glass och blåbär (som Charlie plockat) till efterrätt. Mums!
Sedan kollade vi på film, Ice age 2. Jag brukar normalt avsky tecknad film, men jisses vad kul den var! Sen kväll blev det, stackars Helene igen som skulle upp och jobba på morgonen!

DAG 6, Fredag. Körde redan på förmiddagen när vi städat upp efter oss i gäststugan. Letade först upp en crossbutik där vi skulle ha ett nytt kopplingsfäste till Charlies hoj + ett par glasögon till Frida. Hittade den nästan med en gång, sen flydde vi ut ur storstaden och körde mot Sparreholm. På vägen dit lunchade i Stjärnhov (tror jag). Jag och Charlie tog thaimat från en sån där vagn, skitgott, och Frida och Tommy åt köttbullar och nåt annat från en kiosk. Sen åkte vi till mina gamla barndomstrakter och till badplatsen där vi badade som små. Det var jättevarmt och ungarna ville bada, så varför inte? Vi badade allihop (till och med jag) och jag njöt av det kristallklara vattnet i Sibro (Båven så klart), med sandbotten och fiskar som simmar runt om en när man badar. Härligt!

        
Flickorna i familjen:)  Härligt att uppleva sin barndoms stand. Jag har längtat dit!
                           Frida är som hackspetten på julafton, vill gärna hoppa in på alla bilder:)

                           Min fina familj!

Sedan körde vi tillbaka till Sparreholm och hälsade på hos Gittan och Janne (Pernillas och Annas föräldrar). Blev bjudna på kaffe och satt och snackade en stund, sedan bjöd de oss på middag dagen därpå. Körde till Pernilla & Co i Malmköping och blev bjudna på brakmiddag där. Pernilla har en dotter som är lika gammal som Charlie, så de fann varandra och på natten sov de (med lillasyster Frida som spion) på studsmattan i trädgården. Mysig kväll!

                            Här ligger det ungdomar och sover efter en lång natt med kackel och fniss och annat...

Dag 7, Lördag. Dags för sightseeing i våra gamla hemtrakter. Började med att köra runt i Årdala, där jag bodde från 6 års ålder tills jag blev 16. Vårt hus som vi bodde i hade blivit helt förstört och ruttnat och trädgården var igenväxt. Fy vad sorgligt att se!

                                        
Här växte jag upp. Vi hade det så fint och nu är det bara... ruttet:(

Vi var inne i stallet där jag hade min första häst, och den fina boxen som pappa byggde stod kvar och på väggarna kunde man se där jag skrivit Slipsens namn och man kunde också se där jag ritat en massa på väggarna i mjölkrummet:) Vilka minnen!

          
Slipsens fina box som pappa byggde finns kvar i alla fall.   Här skrev jag hans namn Royal Tie under fönstret. Det syns än!

Vi tittade på alla andra ställen också där jag varit mycket, bland annat stora galoppbacken som jag berättat så mycket om, där vi ofta galopperade med hästarna och där man kunde åka pulka nerför på vintern. Backen VAR fortfarande lång och brant, annars är det väl ofta så att när man är liten så ser allt så stort ut, men här mindes jag rätt. Vi tittade också på skolan där jag gick. Sigridslunds skola. Den är nerlagd alldeles nyligen, men det var en gammal fin skola. Ungarna tyckte slöjdsalen var pytteliten, men vadå, vi var ju bara 4 stycken i vår klass:)

Skolan jag gick i åk 1 till åk 4.

Efter rundturen i Årdala körde vi fram till Sibro och badade igen, för det var så varmt och skönt ute. Sedan körde vi fram till huset i Simora där jag bodde från födseln tills vi flyttade till Årdala. Huset var jättefint och det var roligt att se det igen. Sedan körde vi den långa vägen genom skogen till Flen (samma väg som vår skolbuss körde) och tog en snabb titt i Flen (där vi gick i mellan- och högstadiet och där jag bodde ensam i en lägenhet i två år när jag gick gymnasiet). Flen såg ganska trist ut! Åt lite lunch där i alla fall. Sen åkte vi till Hälleforsnäs där Tommy har växt upp. Han visade oss runt och vi kollade på den stora outlet affären som öppnat där. Köpte två billiga linnen och en skjorta (mest för att alla mina linnen var skitiga och jag bara hade tjocktröjor kvar att använda...). Sedan åkte vi in på gatan där Tommy bodde och lyckades råka på en gammal barndomskompis till Tommy; Keijo. Åh, vad kul att träffa honom, han var lika glad och trevlig som han var när vi var unga och festade loss i Hälleforsnäs:)
Sedan åkte Tommy och hälsade på Zazis, en gammal bandykompis. Sen var det full fart till Malmköping och hämta upp Hanna där, sen åkte vi till Janne och Gittan för middag. Blev kvar hos dem till ganska sent och Tommy drack whiskey med Janne, så jag fick köra hem till Malmköping på kvällen. Kul var det i alla fall!

Dag 8, Söndag. Dagen därpå blev det frukost med hela familjen innan vi fick lov att koppla på husvagnen och köra mot Finspång. Där fikade vi hos Tommys mormor och sedan tog vi henne med oss till hemmet där Tommys morfar bor. Han är ju jättegammal och lite skröplig, men jag tror han kände igen oss och långt där inne finns gamla roliga Sven kvar, han skämtar på samma sätt nu som han gjorde när han var yngre och friskare. Skönt att hälsa på dem i alla fall. Sedan körde vi fram till samma Mac Donalds i Linköping som på uppvägen och käkade där, sedan bar det av hemåt.

Bilen kändes lite seg och trött, men den gick bra, och vid 21-tiden rullade vi in på gården här hemma! Underbart! Det är inte klokt att vi hållit sams hela veckan, tror inte vi har haft ett enda gräl med varandra! Ungarna har varit underbara också! Härligt!

Hästarna mår bra och hundarna har haft det bra och alla de andra djuren också, så jag har nog oroat mig i onödan:)

Tack alla för att vi fick våldgästa er, och tack mamma och pappa som tog hand om huset och djuren så bra, och tack Benka för att du tog hand om hästarna åt oss!

Kanske blir det fler semesterturer?                        

                                                  

 


Tillbaka                                                       Till sidans topp