April-Maj 2009


Torsdagsrapport
torsdag 14/5. Ridningen den här veckan är snabbt avklarat. Charlie och jag red ut i måndags. Vi blev förstås osams och halva ridturen reds tigande, men på trevliga och glada hästar i alla fall:) Ibland är tonårssöner en riktig prövning....
I tisdags fick hästarna vila. Frida körde lite cross på ängen i stället och sedan åkte Charlie iväg till MK Tranan för att träna cross han också. Frida hade lite problem att få i tvåan, och hon blev arg som ett bi förstås, så det var ingen lyckad körning för henne.

Igår red jag först Prinsen. Stundtals satt jag och bara förundrades över hur en så ung ponny kan vara så KLOK, och han är eftertänksam och funderar lite på vad man vill, sen provar han att göra det han tror jag menar och när jag berömmer honom så strålar han av glädje. Han är så skön! Det är en härlig kontrast till Sessan som blir så nervös när hon inte riktigt förstår och hon hetsar ju upp sig för minsta lilla. Där får man vara försiktig med hjälperna, och hålla sig lugn, medan man på Prinsen hinner tänka till och ta ett steg i taget. Hur bra som helst för mig.

Vi tränade att vända runt konor i "diamanten". Flytta framdelen i hörnan gick så bra att jag blev förvånad! Bakdelen var lite knepigare, men till sist förstod han och det gick så bra. Vi tränade också på att i trav byta tempo mellan varannan kon, och det tyckte han var jobbigt, men det gick bra. För sakens skull så fattade jag några galopper i hans bästa varv, och det tog inte många steg innan han fattade galopp, sedan saktade jag av efter bara några steg och fattade ny. Ett ganska kort pass med varje övning bara en liten stund, för jag vill inte att han skall tröttna. Helnöjd med Prinsen idag!

Sedan var det dags för Sessan. Innan jag gjorde henne i ordning så sprang jag ner till ridbanan och byggde upp två små pyttehinder i mitten. Efter lite uppvärmingsjoggande så travhoppade jag henne där, red i en åttvolt och hoppade i lugn takt. Tänkte att det kunde få henne att spänna av, för hon har ju så lätt att hetsa upp sig. Det funkade bra och hon tyckte det var roligt tror jag. Bytte varv och tog hindren från andra hållet också. Sen fick Frida agera "hästskötare" och hålla Sessan medan jag flyttade om hindren till en litet studs-hinder. Då tog Sessan rejält med fart och hoppade galant över med en studs i mitten, men hon gasade inte på efteråt utan lugnade ner sig snabbt. Jag tror det var en bra övning för henne. Önskar att vi hade haft en större paddock så vi kunde hoppa lite rejäla hinder.
Nöjd med henne också!

Frida fick skritta av henne efteråt, fast jag ledde förstås, annat vågar jag inte. Hade säkert inte hänt nåt, men OM Sessan skulle råka bli skrämd av nåt hade det ju blivit katastrof!

Idag blir det ingen ridning, för vi skall till Ljungby. Ungarna skall springa i varsitt stafettlag och det skall bli kul att se. I helgen har vi tänkt släppa hästarna på bete, måste ställa i ordning hagen först bara, mycket jobb, men det är det värt. Åh vad hästarna kommer att bli glada.

See you!

Till toppen av sidan


Ganska händelselös vecka...

Söndag 10/5 . Den här veckan började ju med ett attans busväder, så det blev dåligt med ridning. Red varken tisdag eller onsdag, men i torsdags red jag i alla fall ett pass med Sessan på banan. Hon var lugn och snäll. Skönt.

I fredags var det Prinsen tur. Jag red honom i paddocken och han var så snäll, rent av lite slö. Frida ville prova att rida, men då började han tramsa sig och busa, så hon fick hoppa av igen (jag blev så arg att han var tvungen att jävlas med henne, bara för han vet att hon inte har en chans...). I rena ilskan red jag ett ordentligt pass med honom och han gick superbra, det enda som inte funkade var galoppen i höger varv. Han fattar galopp direkt, men fel galopp varenda gång, så jag börjar bli orolig att det är nåt fel... Ropade ner Charlie så han fick prova, men det blev fel galopp för honom också.

I går longerade Tommy Prinsen för att vi skulle se om han tog rätt galopp då. Det gjorde han inte så länge vi hade inspänningen kvar (mycket löst inspänd precis som när vi rider, för att han inte skall slå upp huvudet så där) men då vi plockade av den så galopperade han glatt i båda varven. Antar att han är svag i den ena sidan och att han behöver ridas ut mer, och kanske träna mer galopper i skogen. Skall försöka locka med mig Charlie ut, så kan vi "rejsa" lite:)

På kvällen efter att vi hade varit på crossbanan med Charlie, så red jag ett ordentligt pass med Sessan. Fick till galoppövningarna jättebra med henne och hon gick SÅ bra! Rätt galopp varje gång och hon kunde mala på i bra tempo utan att hetsa upp sig. Hon är så rolig att rida när hon är på det humöret! Jag var dock helt slut i benen efteråt, kändes som spagetti... kan det vara åldern månntro?

Tog en promenad med Karla efteråt, skönt att gå lite och skönt för Karla att slippa Plexus ett tag. Det är tre tikar som löper uppe hos svärföräldrarna, så Plexus har blivit alldeles galen. Juckar hej vilt efter Karla och hon säger inte ifrån så pass hårdhänt att han ger upp. Fattar ni vad irriterande att ha en sån stor, pilsk hund efter sig hela tiden. Jag fattar inte att hon inte klår upp honom rejält! Hur som helst så hade vi det lugnt och skönt på promenaden, jag kallade lite efter Primus (vår favoritkatt) som varit borta i över en månad nu. Har sett honom i skogen en bit bort för länge sedan, så jag hoppades få syn på honom igen, men ingen Primus såg vi.

Idag när jag stod och klyvde ved så tittar jag upp, och vem sitter inte där om inte Primus!!!
Åh vad kelen han var! Jag fick plocka bort massor av fästingar på honom och sen satt jag bara och kelade med honom en lång stund. För det som undrar så var det Primus som bröt båda sina framben som liten, jag spjälade honom och tog hand om honom tills han kunde gå igen. Han är världens goaste katt! Hur som helst så åt han lite när vi hade kelat klart, sen var han plötsligt borta igen. Typiskt!

Idag har vi inte ridit, för det tog hela dagen med veden, storhandling av mat och grillning av revben (mums!) så Charlie och jag bestämde att vi rider ut i morgon i stället. Grabbarna skall byta en kolvring på Charlies hoj nu, och jag skall väl snart halka ner i soffan och slappa. Frida har varit på läger med friidrotten hela helgen, skönt att få hem henne igen. Jag har saknat henne, men hon hade inte längtat hem alls. Hm...

Hörs!

Till toppen av sidan


Veckan som gått följer nedan...

Tisdag 5/5. Idag har det inte blivit någon ridning, men Charlie är iväg och skaffar sig lite orienteringskunskaper för att bli godkänd i det till idrottsbetyget. Frida har tränat lite löpning, vi har mätt upp en sträcka på 900 meter (som hon snart skall springa i Ljungby, på Brostafetten). Jag cyklade med och hejade på och tog tid, det tyckte hon var kul. I morse fick vi "upp och hoppa" innan klockan ringde, då Plexus skällde så jag for upp och kollade i fönstret. Såg att Trulsa hade rymt och Mysan var alldeles till sig. Väckte Charlie och fick på kläder, men innan vi kom ut så hade även Monali och Mysan rymt och vi fick jaga pållarna uppe hos grannen innan vi fick tag på dem. Rackarns hästar! Lagade staketet och gav dem mat, sen hann jag precis stjälpa i mig en mugg kaffe innan vi skulle åka. Tur att Frida och Charlie är självgående på morgonen så de kan bli klara snabbt och lätt.

Måndag 4/5. Idag körde jag och köpte inspänningstyglar och ett delta efter jobbet och med Charlie som testpilot så testade det på eftermiddagen. Den är ju löst spänd så Prinsen kan gå helt normalt med huvudet, det enda den förhindrar är hans fasansfulla kast med huvudet. Gissa om han blev lite paff när det tog emot! Men efter bara några försök så gav han upp och sen gick jag superbra! Efter ett tag blev Charlie trött i benen så jag red Prinsen lite, i jeans och gympadojjor, och GÖTA PETTER vad bra Prinsen gick!!  Önskar vi hade fotat eller filmat, men ni får tro mig på mitt ord, den hästen kommer att bli hur bra som helst!

Söndag 3/5. Idag var det friidrottstävling i Hässleholm för Frida. Uppe med tuppen förstås, första grenen började klockan 09.00. Det hela var en fyrkamp, och hon blev 7:a i längd, 6:a i 60 meter och 400 m och 5:a i kula. Sammanlagt blev hon 6:a, och det var ju jättebra!
När vi kom hem hade jag en sju dundrande huvudvärk, så jag tänkte att en lång, skön ridtur kunde vara skönt. Det var det också, ända tills Sessan blev skiträdd för en soptunna! Kastade sig hysteriskt ut på ett gärde flera ggr innan hon tog fart och skenade hej vilt förbi soptunnan och ner för en lång backe! URK!" Inte kul att sitta på en vinglig, hysterisk Sessan i full galopp i en nerförsbacke! Fick i alla fall stopp på henne till slut och kunde skritta hem utan vidare missöden. Ibland undrar man hur det står till i knoppen på den pållen?

Lördag 2/5. Idag åkte vi till Broby så Charlie fick träna där. Har aldrig sett ungen köra så bra någon gång, snabbt som bara den! Hade hjärtat i halsgropen många ggr, men blev också jätteimponerad av honom! Charlie älskade den banan, så dit lär vi åka fler gånger. Frida hade med sin hoj också, hon trodde inte att hon skulle vilja köra, men efter bara en liten stund så bytte hon om och körde på den lilla banan. Gick jättebra och hon tyckte det var skoj. När vi kom hem så red jag och Tommy ut. Tommy tog Sessan och jag Prinsen. De var ganska pigga och Tommy hade lite jobb med Sessan, hon stod och hoppade på stället mellan varven, men det gick bra. I sista backen så skulle vi trava upp och jag stod i fältsits på Prinsen då den dumma stollen slog upp med huvudet så där som han gör, mitt på min käke! Jag fick jag en smäll på hakan så jag såg stjärnor och det skallrade i huvudet en lång stund efteråt! Händer det Frida så blir det katastrof, hon kommer ju ”tappa” huvudet om hon får en sån smäll! Oftast kan man ju väja undan hans jäkla huvud, men i och med att jag travade i en uppförsbacke och stod i fältsits, så hann jag inte reagera förrän det small. JÄKLAR i min låda vad ont det gjorde! Hade ont i skallen resten av kvällen och jag mailade till H&C och bad om råd, och de tipsade om en inspänningstygel som förhindrar att han kommer så högt med huvudet. Skall provas, det vill jag lova!
På kvällen kom grannen på besök och satt och snackade och drack lite öl med Tommy, trevligt. Frida lade sig tidigt med vi andra satt uppe en bra stund.

Fredag 1/5. ledig dag. Skönt! J kom och lekte med Frida och Tommy slog på Sessans tappsko. Är helt hundra på att vi red sedan, men jag kan inte för mitt liv minnas var eller hur... senil? På kvällen åkte vi hem till J-s föräldrar och blev bjudna på grillat! Jättegott och hur trevligt som helst!

Torsdag 30/4. Valborgsmässoafton. Jobbade hemma. Frida körde lite cross på kvällen, men hon var inte på humör och blev arg som bara den när hon inte lyckades som hon tänkt sig. Snäva kurvor är inte att leka med, vet jag av egen erfarenhet...
Senare så åkte vi på Valborgsfirande i Hallaryd, fast utan brasa p.g.a. eldningsförbud. Trevlig kväll!

Onsdag 29/4. Friidrottsträning för Frida. Inte så många där, men Frida hade kul. Skulle ha ridit Sessan, men hon hade tappat ena bakskon, så det blev inget av med det.

Tisdag 28/4. Red Sessan i paddocken. Hon var suverän och galoppen gick jättebra denna gång. Kunde traggla runt i hyfsat tempo i båda varven, kul! Ibland är hon underbar!

Måndag 29/4. Vila för hästarna. Charlie körde upp Fridas cross till farmor så Frida fick träna där. Jisses vad duktig hon var! Vilka kurvtagningar!!!! IMPONERAD!

Söndag 28/4. Frida tränade cross på förmiddagen och sedan red vi långa "Ceasarrundan" med Sessan och Prinsen. Tommy gick med och ledde Prinsen. Prinsen var ganska pigg hela vägen, men Sessan var snäll tills vi började närma oss hemmet, då fick hon plötsligt ett frispel när jag skulle vända henne och vänta in Prinsen, så jag höll på att fara i backen, då jag tappade stigbyglarna och hon brakade iväg i dikeskanten i full galopp. Fy vad knäpp hon är ibland! Efter 7,5 km ridtur så gör hon så!

Lördag 27/4. På fredagen var ju Frida och Tommy iväg och köpte en cross till Frida. Jättefin är den, Honda 85 cc, låghjuling. Gissa vem som är glad! Hon var ju tvungen att prova redan samma kväll, och det gick alldeles strålande, även fast hon måste koppla och växla o.s.v. Frida verkar ha lätt för att lära sig och hon tycker det är lättare att hantera en pigg cross än en häst (för den gör ju liksom lite som den vill, det gör ju inte crossen...). Skall bli kul att se vad det blir av detta...

På lördagen var Charlie iväg och tränade cross han också, men när han kom hem så ville så klart Frida också träna, och det gick bra. Hon är modig, tösen!

Till toppen av sidan


Veckorapport... typ...
24/4 Fredag. Nu har jag slarvat ett tag igen, få se nu vad som har hänt sedan sist...
Förra helgen var vi med Charlie på crossbanan och kollade när han tränade på lördagen. Sen var tanken att vi skulle hem och rida, men vi köpte supergott kött som vi grillade och sen blev det plötsligt för sent för ridning. På söndagen ringde Fridas kompis J och ville komma hit. OK med oss. Vi var och hämtade ett lass hö på morgonen och sen när vi kom hem så stack Tommy iväg för att sko grannens hästar. Hur som helst så kom J-s föräldrar hit och lämnade J, och de erbjöd sig att hjälpa till att lasta in höet, för de hade inget för sig:)

Så vi slängde in höet med en väldans fart, det var ju skönt att få hjälp med det!
Sen ville de gärna se när vi red, så Charlie och jag red Sessan och Prinsen. Sessan gick bra tyckte jag, fast galoppen blev ju hysterisk som vanligt. Men till sist kunde vi i alla fall galoppera några sansade varv i fin form, skönt det:)

Jag red Prinsen lite också, men han var okoncentrerad och virrig, så det blev bara lite grann. Synd att man inte kan få visa upp hästarnas bästa sidor när någon tittar. Suck!
Sen red tjejerna Trulsa, och hon var sjövild! Piggare och piggare blev hon ju  mer de red, så de fick inte rida så länge, den lilla donnan är vass när hon är på det humöret.
Sen grillade vi och åt tillsammans och hade trevligt, sen var den dagen slut!

Sessan är öm under hovarna nu. Funderar på att sko henne med sulor nästa gång, för hon är ju alltid lika öm i sulorna på sommaren. Kan det vara nåt?

Red ett kort pass i måndags på Sessan och i tisdags red jag och Charlie ut en sväng med Sessan och Prinsen, bara i skritt (och hade en lång mamma-son diskussion under tiden, men inget gräl denna gång). Fick bråttom hem till föräldramöte efter det, hoppsan….glömde….

I onsdags red jag ett bättre pass på ridbanan, och sen fick Frida ta över och rida henne sista kvarten. Mysigt! Det gick jättebra och Frida tyckte det var toppen!

Sen hade hon friidrottsträning precis efter det, full rulle hela dagarna…

Igår fick Sessan vila, men Frida red på Prinsen. Det gick skitbra!! Hon red själv utan att jag gick med och det gick ju alldeles utmärkt! Prinsen trivs med Frida, men han driver med henne ibland, så hon får fräsa åt honom lite. De både skrittade och travade en hel del och Prinsen var gudasnäll! Vi byggde upp ett pyttehinder som de travade över och det var inga problem. Sista gången bockade han en liten efter hindret, så då bröt vi och gjorde annat:)

Till sist ville Frida galoppera, och jag avrådde, för han är ju lite bockig i galopp, men hon testade ändå och till slut fick hon till några galoppsprång, och efterföljande bockningar, men det var snälla bockningar, hon tappade stigbyglarna men satt kvar med lätthet. Hon blev lite upprörd, men hon var glad snabbt igen och hon ville faktiskt inte hoppa av honom sedan, för hon tyckte han var så go. Hoppas hoppas att de blir vänner igen nu! Hon skrittade av honom, och sen red hon till stallet. Jätteglad och uppåt var hon efteråt, härligt!

                           

I kväll hade vi en del fuffens för oss hela dagen, så när klockan passerat 20:00 så gick jag ut till Sessan. Red ett pass på ridbanan och hon var supertrevlig och snäll. Så skön vårkväll, precis lagom varmt och en massa fågelkvitter och två kanadagäss som ideligen flög från ängen bredvid och ner till dammen, sedan tog det en stund sen kom de tillbaka igen, ett rackans "kacklande" på dem:) Sessan stirrade på dem varje gång men hon är inte rädd för dem. Ett härligt ridpass blev det i alla fall, innan jag mockade och tog in resten av gänget.

Nu skall jag sätta mig att dåsa i soffan, Frida har redan somnat ( i soffan), grabben är på disco och Tommy är i garaget och fixar med Charlies hjul. Har bytt fälgbana och flyttat alla ekrar, vilket evighetsjobb!
God natt!


Till toppen av sidan


Holy shit!
16/4 Torsdag. Har haft en skön dag hemma. Jobbade hemifrån och ungarna har ju påsklov. Frida fick en kompis på besök, så de försvann ut och härjade vilt i skogen och uppe hos farmor och farfar. Charlie var på filmmaraton i natt och kom hem vid 9-tiden på morgonen, så han sov hela dagen. Senare på eftermiddagen då jag jobbat klart funderade jag skarpt på att putsa några fler fönster, men jag sket i det och fick med mig Charlie ut och rida i stället:)

Sessan kändes jättebra i sina fötter och Prinsen var på hugget. Men allt avlöpte väl, förutom att Charlie och jag började gräla, ett sedvanligt, meningslöst tonårsgräl som inte leder nånstans (suck) och det slutade med att vi ilsket red vidare under tystnad. Så kom vi till galoppbacken och jag frågade om vi skulle galoppera, och det ville ju Charlie. Fattade galopp OCH SESSAN LÖPTE FULLKOMLIGT AMOK!

Hon stack så det rykte om det och jag vet inte vad hon gjorde, men hon for bland annat i luften ett antal ggr och jag tappade min ena stigbygel. Hur kul är det på en skala när man galopperar i 200 km/ timmen!!! (Ja, jag vet att jag överdriver, men det KÄNDES så). Mitt i allt kaos lyckades jag få fatt på stigbygeln och den kasade ju in på foten och jag hann tänka; Går vi omkull nu så sitter jag fast! Helt otroligt vad man hinner tänka mycket på väldigt kort tid!

Till slut fick jag stopp på dåren (mitt i efterföljande nerförsbacke) men då var hon inte kul, fräste och fnyste och studsade på stället.  Hon lugnade ju sig så småningom, och då påpekade Charlie kyligt; Alltså, hon ser ju inte riktigt klok ut när hon far iväg så där!

Det var första gången på länge som jag faktiskt blev lite rädd under ridningen. Men det gick över snabbt, och när vi tillslut kom hem var hon faktiskt riktigt gullig:)
Veckans adrenalinkick får jag lov att säga:) KNÄPPHÄST!

P.S. Prinsen galopperade förövrigt på bra, men han var cool, och Charlie hade inga problem att sakta in honom. Skönt det i alla fall! D.S.

Till toppen av sidan


Resumé för senaste veckan...

15/4 Onsdag. Jaha, nu har man varit lite slö igen. Får gnugga minnesknölarna och fundera på vad som hänt sedan sist. Sessan fick vila några dagar. Lindade med jodomslag, hon var varm i sin hov och jag trodde det skulle dyka upp en hovböld. Efter några dagar haltade hon inte längre och hoven är svalare, så det är nog en smygare som kommer tillbaka misstänker jag. Inte nog med det så har hon slagit i nån pinne eller nåt på ena bakbenet, och det benet svullnade förstås upp som bara den. Lindade det också, ja, det har varit ett himla pyssel i några dagar...

Minns inte dagarna riktigt, men Charlie och jag red i alla fall ut med Trulsa och Prinsen en dag. Vi hade så trevligt och vi upptäckte att Trulsa (som alltid varit sur på Prinsen) faktiskt gillar honom, hon blir inte ett dugg sur när han plötsligt vill gå så nära att han tränger sig på henne, och sen kliar han sig gärna på hennes rumpa och nafsar lite i manen:) Och hon låter honom göra det!

Vi red en bra runda och kunde inte låta bli att ta en galopp i "galoppbacken", Prinsen gick så lugnt och fint så Trulsa tyckte nog han var skittrist:)

Jag tror jag har ridit nåt pass med Prinsen i paddocken förra veckan, och på påskaftonen red Frida och hennes kompis J på ponnyerna där nere. Odramatiskt och bra. Kul för tjejerna.

Jag provade Sessan lite smått på påskdagen, då red Frida Prinsen samtidigt. Jag skrittade mest och tog det lugnt, men jag kände ingen hälta, mer att Sessan var lite off. Det gick bra för Frida med Prinsen, T var ju med och höll i honom. På Annandag Påsk var Frida och sprang Hallarydsloppet. Hon kom 7:a i sin klass (flickor upp till 10 år). Grattis gumman! Hon hade farmor och farfar med sig som support. Vi andra åkte till Helsingborg och kollade när Charlie körde MX Champ där. Gick så där. Men både han och hojen var iaf hela när vi kom hem, alltid nåt:) Lång dag, åkte klockan 06.00 och kom hem 20.30. GÄSP!

Igår hade vi hemmagjord Gymkhana här hemma. Charlie och Frida skulle tävla lite. Det var jättekul och både Trulsa och Prinsen tyckte nog det var roligt. Tyvärr är ju Frida lite dålig förlorare, så när Charlie hade vunnit flera omgångar så gick hon och mockade stallet i ren ilska (det hade ungarna bestämt att förloraren skulle göra). Jag hoppade upp på Prinsen och utmanade grabben och hans älskade Trulsa i några tävlingar, trodde jag och Prinsen skulle klå dem lätt, men det sket sig:) Prinsen blev lite glad och bockade lite i vändningen, så Trulsa for om och vann stort, gissa om  Charlie var skadeglad. Skitkul var det i alla fall! Ibland känner man sig verkligen som ett barn, fy vad kul sånt är! FNISS!

Jag skrittade Sessan lite på kvällen sedan, Frida hittade på en massa kluriga övningar som vi skulle göra, det var nog kul för henne att få vara lite ridlärare ett tag.

Idag blir det ingen ridning, nu är det dags att äta lite. Tack å hej!

Till toppen av sidan


Charlieridning
6/4 Måndag. I lördags då jag äntligen kom ut för att rida Sessan så hände en kul grej som jag inte orkat skriva om än. Vi höll på med lite haltövningar och sånt. Rätt som det var stannade Sessan och tittade på nåt vid sidan av paddocken. Där kom ett rådjur spatserandes! Jag hade ju babblat för fullt som jag alltid gör när vi rider själva så jag fattar inte att inte rådjuret reagerade på oss, kanske är den döv? Eller dum? Nåväl, hon gick i sakta mak och betade lite gräs och där vi befann oss så hade vi bara paddockstaketet och ett dike i mallen oss, max 10 meter! Jag trodde att Sessan skulle bli stirrig, men icke sa Nicke! Hon bara stod stilla och följde rådjuret med blicken! Rätt som det var prasslade det till och där kom rådjurets unge tassande samma väg som den stora kommit. Sessan följde även denna nyfiket med blicken, men hon blev inte ett dugg nervös. Tror aldrig Sessan stått stilla så länge över huvud taget när jag har ridit på henne:)

Rätt som det var fick rådjursungen (som inte var så liten, men söt ändå) syn på oss och studsade iväg över ängen så där som rådjur gör. Mamman följde efter och jag tänkte, NU blir hon nog rädd (Sessan alltså) men det blev hon inte alls, hon bara kollade på dem där de sprang iväg, sen började hon lugnt skritta framåt igen!
Det var min hysteriska Sessan det! Underbara häst!

¤

Igår red jag inte alls, för vi hade besök av min syster och hennes familj, jättekul!
Idag skulle jag och Charlie rida ut hade vi tänkt, men när vi tog in pållarna så såg vi att Sessan haltade! Skit! Så vi tog ner Prinsen till paddocken och Charlie red "lektion" för mig där. Vi blev inte osams en enda gång, det ni!

Prinsen var helt suverän. Charlie hade bara skrittat runt lite då vi hörde ett ylande uppifrån huset. Lillasyster hade gett hästarna vatten, och när hon skulle hala in slangen så slog hon sig på sitt piercade öra så blodet rann! Stackaren! Hon följde i alla fall med ner och kollade på Charlie sen, och när vi kom dit så hade han börjat trava och det såg kanonbra ut! Charlie är så fin med sina händer, och han rider på ett framåt sätt som Prinsen gillar, så det gick jättebra. Prinsen krullar ihop sig lite för mycket, men det tjatade jag inte om, jag tyckte det var så kul att de kom så bra överens killarna! Riktigt bra galopp fick de också, det var så kul att se dem. En gång blev Prinsen skrämd av en katt och tjuvrusade lite, men Charlie var stencool och fixade det bra.

När han ridit klart så ville han rida ut en sväng! Jag tvekade och tänkte att jag var galen om jag släppte iväg honom med en unghäst, men han ville ju så gärna och han lovade att hoppa av om det skulle bli livat. Så red de iväg. Frida och jag dröjde oss kvar och väntade tills han skulle komma tillbaka, och efter ett tag (kanske 20 minuter) så hörde vi ett klapprande längre bort. De var så nöjda och glada båda två och Charlie utbrast: -Vi galopperade flera gånger, gissa om han var piggare ute i skogen!!!! Tokunge! Tänk om hästen hade stuckit med honom! Charlie sa att det kändes hur lugnt som helst "Jag tror inte Prinsen vet att man kan sticka på det viset", sa han.

I kväll har vi rengjort och lindat Sessans ena hov med jodopaxomslag, för hon är varm i den, hoppas att det "bara" är en hovböld.

Adios Amigos!

Till toppen av sidan


Nästan sommarvärme!
4/4 Lördag. Idag åkte Tommy och Charlie iväg på crossträning och Frida är hemma hos en kompis, så jag tog Prinsen och red ut långa Birkmandrundan. Trodde det skulle vara ”piece of cake”, för solen sken och det var skitvarmt, så jag räknade med att han skulle vara hur lugn som helst, men fy vad han var stirrig idag. På halva vägen finns ju den där grannen med haflingerhästar. Prinsen fick syn på dem på långt håll och blev skiträdd. Ville kasta sig om, men det lyckades jag ju förhindra, men sen stod han som fastfrusen och jag både hörde och kände hur hårt hans hjärta slog!

Jag gav honom en stund att stå och titta, men sen hoppade jag av och ledde honom en bra bit, förbi hästarna, och flera småhus som finns bredvid vägen, sedan hoppade jag upp igen. Det gick bra men han var lite virrig och visste inte riktigt vart han skulle ta vägen, så jag fattade trav och sen travade vi en lång bit, nästan ända fram till vår andra granne M-s hage. Som tur var såg vi bara hans hästar på håll och de kom inte springande mot oss som de brukar, så vi kom ner för backen bredvid hästhagen hela och rena. Sen var det bara T-s tvättvinda som var läbbig igen, men den här gången kom vi förbi utan någon rusning förbi. Sista biten hem var relativt lugn. Han taktade lite, men ingenting värre hände.

Både Prinsen och jag var dyngsvettiga när vi kom hem och jag tvättade av honom över kroppen med en våt trasa, det tyckte han var skönt. Givetvis rullade han sig i leran sen när jag släppte honom i hagen. Får se om jag orkar ta en svängom med Sessan sedan.

Igår red Frida och jag ut med Sessan och Trulsa. Skrittade hela Birkmandrundan. Jag var lite orolig för Frida med "vassa" Trulsa, för Trulsa var ganska taggad från början, men det gick bra. Sessan blev lite sur för att vi bara skrittade, men hon skötte sig fint.

Har röjt på altanen idag, så nu har jag blivit sittande där i solskenet i stället för att städa. Hm... Så kan det gå. När grabbarna och Frida kommer hem så ska vi premiärgrilla, å sen får jag väl ta itu med Sessan. SEN kanske jag får ta fram dammsugaren... Blä!

städa=MNL

Till toppen av sidan


Äntligen vår!
2/4 Torsdag
Igår red Charlie och jag ut med Prinsen och Sessan. Sessan var jättelugn och snäll, jag tror hon hade lite träningsvärk sedan dagen före, så hon ville falla i galopp så fort vi travade, men vi kom på ett bra knep. Charlie och Prinsen fick gå först så styrde jag in henne i rumpan på Prinsen, det funkade! Då lugnade hon ner sig. Charlie tyckte Prinsen var snäll, fast han var ganska pigg och tittig. Trevlig med stressad ridtur, för sen skulle jag skjutsa Frida på träningen. Vi hann...

Idag red jag Sessan i paddocken. Hon var lugn och gosig, så jag passade på att testa en galoppövning som jag blivit tipsad om "Drop-to-a-trot". För att träna på att fatta rätt galopp så skall man rida in på en stor volt i galopp, och sen göra volten mindre tills hästen bryter av till trav. Då hästen brutit av så styr man ut i andra varvet och fattar genast galopp i det varvet i stället. Det funkade perfekt! Tack Helene för tipset!

Så himla kul, vi fick in rätt galopp varje gång och Sessan blev lugn och sansad och lyhörd av övningen. Skitkul!
Medan jag red Sessan så red Frida på Trulsa. Hon skrittade mest runt, och sen slängde hon av sadeln och red barbacka på eget bevåg. Hon travade t.o.m. efter ett tag, det tyckte hon var kul.

Nu måste jag nog masa mig ut och ta in pållarna, hörs en annan dag!                                                                    

 Tillbaka                                                       Till sidans topp